Venezuela va organiza alegeri prezidenţiale în termen de 30 de zile

Venezuela va organiza alegeri prezidenţiale în termen de 30 de zile

Hugo Chavez s-a stins la vârsta de 58 de ani FOTO Reuters

În termen de 30 de zile autorităţile de la Caracas vor organiza alegeri prezidenţiale, interimatul fiind asigurat numărul doi al Venezuelei şi favorit în cursa pentru şefia statului, Nicolas Maduro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acum, că există o vacanţă absolută (la preşedinţie), vicepreşedintele Republicii îşi va asuma (funcţia de) preşedinte şi vor fi convocate alegeri în următoarele 30 de zile. Acesta este mandatul pe care ni l-a dat comandantul preşedinte Hugo Chavez", a declarat ministrul de Externe Elias Jaua la postul de televiziune Telesur.

Principalul favorit în cursa prezidenţială este Nicolas Maduro, pe care, de altfel, Chavez l-a numit succesorul lui în decembrie 2012, înainte de a pleca în Cuba ca să se supună unei noi intervenţii chirurgicale. Vicepreşedintele Venezuelei, care a devenit tot mai vizibil în presa sud-americană în ultima perioadă, mai ales după ce Chavez nu a depus jurămânatul pentru un nou mandat prezidenţial la data stabilită, a cunoscut o ascensiune politică extraordinară sub comandantul revoluţiei bolivariste. Maduro a trecut în doar câţiva ani de la a fi şofer de autobuz la a fi numărul doi în stat.

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a murit marţi, la Caracas, după ce în ultimii doi ani a luptat cu toate forţele împotriva cancerului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările