Hugo Chavez începe o nouă etapă de tratament

Hugo Chavez începe o nouă etapă de tratament

Preşedintele Venezuele, Hugo Chavez, va începe într-o nouă etapă de tratament.  FOTO: Reuters

Vicepreşedintele Venezuelei Nicolas Maduro a anunţat vineri sfârşitul etapei postoperatorii a preşedintelui Hugo Chavez, care începe "o nouă etapă de tratament".

Chavez, spitalizat de la 10 decembrie în Cuba pentru o a patra operaţiei de cancer, "îşi recuperează încet forţele", a declarat Maduro pentru televiziunea de stat VTV.

"La această oră, comandantul Chavez se întâlneşte cu şeful parlamentului Diosdado Cabello şi cu ministrul Apărării amiralul Diego Molero. În scurt timp vom avea veşti", a adăugat vicepreşedintele.

Marţi, ministrul pentru Ştiinţă şi Tehnologie Jorge Arreaza a declarat că preşedintele "mai bine pe zi ce trece" şi este "din ce în ce mai implicat în funcţiile sale (prezidenţiale)".

Hugo Chavez nu a putut asista la summitul Comunităţii Statelor Latino-Americane şi Caraibe (CELAC), la începutul săptămânii, la Santiago. Vicepreşedintele Nicolas Maduro a citit luni un mesaj semnat de Chavez.

Lderul opoziţiei venezuelene Henrique Capriles a acuzat duminică Guvernul că "minte cu neruşinare" în legătură cu situaţia sănătăţii preşedintelui, în vârstă de 58 de ani, aflat la putere de 14 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: