Haosul continuă în Venezuela. Noi ciocniri între manifestanţi anti-Maduro şi forţele de ordine au avut loc la Caracas

Haosul continuă în Venezuela. Noi ciocniri între manifestanţi anti-Maduro şi forţele de ordine au avut loc la Caracas

Ciocniri între manifestanţi anti-Maduro şi forţele de ordine FOTO @Carlos Garcia Rawlins via RT

Noi violenţe au avut loc marţi la Caracas, în Venezuela, între opozanţi ai preşedintelui socialist Nicolas Maduro şi forţele de ordine. Şaizeci şi cinci de persoane au murit în această ţară din America de Sud de la începutul manifestaţiilor anti-Maduro, la 1 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zeci de manifestanţi au ieşit în centrul Caracasului pentru a cere demisia lui Nicolas Maduro, care i-a succedat în martie 2013 lui Hugo Chavez la conducerea Venezuelei.

Militarii au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţi, care la rândul lor au răspuns cu cocteiluri Molotov. Doi deputaţi şi mai mulţi jurnalişti au fost răniţi în cursul acestor ciocniri.

În total, 65 de persoane au murit în violenţele din Venezuela, care au izbucnit la 1 aprilie. Alte câteva sute au fost rănite.

Opoziţia cerea demisia lui Maduro, argumentând că populaţia suferă din cauza lipsurilor de alimente şi medicamente. Zeci de mii de venezueleni traversează de câteva luni încoace frontiera cu Columbia pentru a face rost de hrană şi bunuri de larg consum.

Maduro nu are majoritate în Parlament, dar îşi menţine puterea prin intermediul Guvernului, forţelor de ordine şi aparatului judiciar.

Contestatarii săi îl vor înlocuit cu Leopoldo Lopez, aflat în prezent printre cei 230 de deţinuţi politici.

Soţia lui Leopoldo Lopez a declarat marţi că actuala putere i-a propus să fie transferat în arest la domiciliu, dar acesta a refuzat. Ea a declarat că soţul său „nu îşi va negocia libertatea, întrucât este vorba de libertatea întregii ţări“.

Leopoldo Lopez a îndemnat poporul venezuelean să rămână în stradă „cu hotărâre, dar paşnic“ şi să ocupe toate pieţele oraşelor „pentru a obţine libertatea şi democraţia“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările