Hangouts on Air: De vorbă cu Alaa Aldeen Al Najjar, refugiat sirian în Turcia

Hangouts on Air: De vorbă cu Alaa Aldeen Al Najjar, refugiat sirian în Turcia

Alaa Aldeen Al Najjar, refugiat sirian FOTO:Facebook

Bloggerul „Adevărul” Mircea Barbu, gazda evenimentelor Hangouts On Air, va discuta joi, de la 16.00, cu Alaa Aldeen Al Najjar, sirian aflat într-o tabără de refugiaţi din sud-estul Turciei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Al Najjar va intra în direct cu cititorii „Adevărul” şi ne va povesti, din experienţă proprie, cum este viaţa de zi cu zi într-o tabără de refugiaţi, despre cum e să ai rude apropiate implicate în luptele dure cu regimul Assad şi ce speranţe aduce viitorul pentru cineva aflat la graniţa dintre două ţări.

Al Najjar ne va povesti şi despre cum văd refugiaţii alegerile din Siria. Este prima dată în ultimele cinci decenii când în scrutinul prezidenţial din Siria au candidat mai mulţi politicieni. Hafez al-Assad, care a condus ţara din anul 1970 până în 2000, şi fiul său, Bashar al-Assad, nu au mai avut până acum adversari în alegerile prezidenţiale.

În Siria s-a votat în zonele controlate de guvern, dar nu şi în zone importante din nordul şi estul ţării unde rebelii deţin controlul, potrivit agenţiei Reuters. De asemenea, în urma războiului civil din această ţară şi-au pierdut viaţa în jur de 160.000 de persoane, iar circa trei milioane au părăsit ţara ca refugiaţi. 

Urmăriţi evenimentul live aici:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările