Adevărul Hangouts: Fiona Lloyd-Davies, jurnalista care a schimbat legea în Pakistan

Adevărul Hangouts: Fiona Lloyd-Davies, jurnalista care a schimbat legea în Pakistan

Fiona Lloyd-Davis în Congo FOTO: Arhiva personală

Bloggerul „Adevărul” Mircea Barbu, gazda evenimentelor Hangouts On Air, va discuta luni, de la 12.30 cu jurnalista şi  regizoarea de filme documentare Fiona Lloyd-Davies, una dintre cele mai proeminente jurnaliste britanice, câştigătoare a numeroase premii internaţionale pentru filmele şi fotografiile sale din cele mai fierbinţi zone de conflict.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Lloyd-Davies este o jurnalistă britanică ce a lucrat cu cele mai prestigioase instituţii media din UK şi internaţionale, printre care BBC, Radio 4, The Guardian şi The Herald, fiind specializată în fotografie şi film în zone de conflict încă din 1992. Printre ţările unde a lucrat se numără Bosnia, Irak, Pakistan şi Congo.
 
Documentarul ei despre crimele de onoare din Pakistan (1999) a schimbat legea în acea ţară şi a câştigat premiul Royal Television Society pentru cel mai bun reportaj internaţional din acel an.
 
Câştigătoare a numeroase premii, printre care şi un BAFTA, ultimul documentar al jurnalistei britanice-Seeds of Hope- va avea premiera în Marea Britanie peste două săptămâni.
 
„Seeds of Hope" este un proiect sprijinit de prestigiosul Pulitzer Center on Crisis Reporting, fiind un documentar ce explorează realităţile dure şi viaţa de zi cu zi ale femeilor abuzate din Congo. Davies a urmărit povestea unui centru de reabilitare şi eforturile pe care voluntarii le fac pentru a readuce la normal vieţile mamelor şi copiilor, victime ale abuzurilor într-o ţară sfâşiată de un războiul civil încă din 1996.
 

             

 
Într-o societate unde aproximativ 48 de femei sunt violate în fiecare oră, multe dintre aceste incidente nefiind niciodată raportate sau pedepsite, „Seeds of Hope" este printre puţinele proiecte ce atrag atenţia comunităţii internaţionale asupra uneia dintre cele mai grave situaţii cu privire la încălcarea drepturilor omului din lume.
 
Fiona Lloyd-Davies va intra în direct cu cititorii ziarului „Adevărul” începând cu ora 12.30. Dacă aveţi întrebări pentru jurnalista britanică, le puteţi adresa în secţiunea de comentarii. 
 
Citeşte şi: 
   

Bloggerul „Adevărul” Mircea Barbu, gazda evenimentelor Hangouts On Air,a discutat vineri cu Oleg Brega, jurnalist din Chişinău, despre cum percep oamenii din Republica Moldova acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

Matthew Van Dyke, luptător american în Primăvara Arabă: „Prezenţa fundamentaliştilor SIIL în Irak este o bătaie de cap pentru America"

Ca mulţi alţi copii crescuţi în suburbiile americane, Matthew Van Dyke nu credea vreodată că va ajunge să lupte de partea rebelilor libieni, într-un război civil împotriva unuia dintre cei mai duri dictatori şi departe de străzile Baltimorului natal.

Hangouts on Air: De vorbă cu Alaa Aldeen Al Najjar, refugiat sirian în Turcia

Bloggerul „Adevărul” Mircea Barbu, gazda evenimentelor Hangouts On Air, va discuta joi, de la 16.00, cu Alaa Aldeen Al Najjar, sirian aflat într-o tabără de refugiaţi din sud-estul Turciei.

Hangout cu Oleg Makarenko, blogger rus, fondatorul platformei Ruxpert

Bloggerul „Adevărul” Mircea Barbu, gazda evenimentelor Hangouts On Air, va discuta miercuri, de la 12.30, cu Oleg Makarenko, unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri ruşi.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările