Guvernul unei ţări din Africa propune înlocuirea muezinului cu SMS-urile sau mesajele pe WhatsApp

Guvernul unei ţări din Africa propune înlocuirea muezinului cu SMS-urile sau mesajele pe WhatsApp

FOTO myjoyonline.com

O propunere a Guvernului Ghanei menită reducerii poluării fonice a întâmpinat rezistenţă din partea comunităţii musulmane. Imamii nu vor să înlocuiască muezinii cu WhatsApp-ul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hotărât să combată poluarea fonică în Accra, capitala Ghanei, Guvernul acestui stat din Africa de Vest le-a propus imamilor să oprească difuzoarele şi să facă apelurile la rugăciune prin SMS-uri sau mesaje pe WhatsApp.

Propunerea a fost făcută de ministrul Mediului, Kwabena Frimpong-Boateng, dar nu a avut parte de susţinere din partea musulmanilor, care reprezintă 20% din populaţia Ghanei, relatează slate.fr.

Un imam i-a transmis ministrului că mesajele pe telefon nu te trezesc în zorii zilei, iar altul s-a arătat nedumerit de cum ar putea trimite atât de multe mesaje în acelaşi timp.

Unii imami s-au arătat foarte revoltaţi şi au cerut demisia ministrului.

Şi purtătorul de cuvânt al imamilor din Ghana a criticat această propunere, considerând-o o încălcare a libertăţii religioase.

Propunerea ministrului a fost inspirată dintr-o măsură din Rwanda, unde Guvernul a interzis recent chemările muezinului la rugăciune în capitala Kigali, tot în scopul reducerii poluării fonice. Interdicţia a fost respectată până acum, dar, spre deosebire de Ghana, musulmanii nu reprezintă decât 5% din populaţia Rwandei, notează slate.fr.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările