Guantanamo Bay, închisă până în vară - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre reluarea discuţiilor la Copenhaga, plecarea soţiei lui Tiger Woods în Suedia sau a patra noapte petrecută de Berlusconi în spital. Printre alte subiecte, Guantanamo Bay va fi închisă până în vară, iar Rasmussen a făcut prima vizită în Rusia în calitate de şef al NATO.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guantanamo Bay, închisă până în vară. Procurorul general Eric Holder a declarat că achiziţionarea de către Guvernul american a unei închisori din Illinois pentru o parte dintre deţinuţii de la Guantanamo Bay ajută la închiderea controversatei închisori din Cuba, scrie The New York Times. Acesta a ţinut o conferinţă de presă la Departamentul de Justiţie la care a menţionat că achiziţia din Illinois înseamnă, pe termen lung, închiderea Guantanamo Bay. Holder a menţionat iniţial că el speră ca închiderea să se producă în următoarele câteva luni, dar apoi a spus într-un interviu că acest lucru s-ar putea întâmpla în vară sau chiar la începutul toamnei.

Copenhaga: Discuţiile sunt reluate, după o întârziere majoră. Negocierile s-au reluat la summit-ul ONU pe teme climatice de la Copenhaga, după o întârziere de nouă ore. Această întrerupre a fost cauzată de textele utilizate ca bază pentru discuţii. În afara acestei divergenţe, există acuzaţii din partea ţărilor în curs de dezvoltare. Pentru a rezolva această problemă s-au creat noi fonduri, Japonia oferind 5 miliarde de dolari pe an pentru naţiunile sărace, dacă se ajunge la o înţelegere, scrie BBC.

Elin Nordegren va petrece sărbătorile fără Tiger.
Soţia lui Tiger Woods îşi ia copiii şi călătoreşte către locurile sale natale pentru sărbători, potrivit unui apropiat, citat de revista People. "Elin va pleca în Suedia în curând", a menţionat sursa citată. "Două stewardesse şi un pilot sunt în Suedia, pregătindu-se să vină să îi ia". Planul iniţial, pentru Elin şi familie, era să meargă în Suedia în ianuarie, dar planurile s-au schimbat. Wood nu îi va însoţi pe Elin şi pe copii.

Berlusconi, pentru a patra noapte în spital. Doctorii i-au spus premierului italian Silvio Berlusconi să rămână în spital pentru a patra noapte, ridicând semne de întrebare asupra stării de sănătate a premierului. Iniţial, Berlusconi trebuia să petreacă o noapte în spital pentru observaţie, după ce Massimo Tartaglia l-a lovit în faţă cu o replică a Domului din Milano. Alberto Zangrillo, doctorul său, a declarat că Berlusconi trebuia să mai petreacă încă 24 de ore în spital din cauza durerii, scrie The Times.

Rasmussen în prima sa vizită în Rusia. Şeful NATO Anders Rasmussen a fost într-o vizită la Moscova. Disputele violente în ceea ce priveşte acţiunile Rusiei în războiul cu Georgia de anul trecut au condus la o stopare a cooperării dintre cele două părţi, însă Rasmussen a declarat că va reconstrui încrederea. "Având în vedere anunţul făcut de noul secretar general al NATO despre creşterea calităţii parteneriatului cu Rusia, o atenţie specială va fi acordată creşterii încrederii prin cooperare", a anunţat Kremlinul, potrivit AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările