Groenlanda: Un video dramatic surprinde formarea unui râu în urma topirii unui gheţar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un clip postat joi pe Twitter de către jurnalista Laurie Garrett  surprinde formarea unui râu în urma topirii unei fâşii uriaşe dintr-un gheţar, în vestul Groenlandei.

Groenlanda a cunoscut temperaturi neobişnuit de ridicate săptămâna aceasta, atingând un vârf de aproximativ 22 de grade celsius, fapt care a dus la topirea în doar 24 de ore a 12 miliarde de tone de gheaţă, potrivit oficialilor danezi.

Jurnalista Laurie Garret a postat joi pe Twitter un clip în care se vede cum râul creat în urma topirii unui gheţar se varsă în ocean în oraşul Kangerlussuaq, din vestul Groenlandei, relatează Insider.

Climatologul Ruth Mottram de Institutul danez de meteorologie a declarat pentru CNN că joi a avut loc cea mai masivă topire de pe timpul verii de până acum, echivalentul a 4.4 milioane de bazine olimpice.

Doar în luna iulie s-au topit 197 de miliarde de tone de gheaţă comparativ cu o medie care nu depăşeşte 70 de miliarde de tone.

Totodată, sezonul topirii gheţarilor a început anul acesta mai devreme cu o lună: el a debutat la începutul lunii mai şi nu la sfârşit, cum era de aşteptat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite