Germania nu este dispusă "să acorde un cec în alb" Greciei

Ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a declarat ieri că Berlinul nu este dispus să acorde Greciei, care se confruntă cu probleme majore din cauza datoriilor, "un cec în alb".

Ştiri pe aceeaşi temă

"Nu suntem gata să acordăm un cec în alb", a răspuns ministrul liberal la o întrebare a postului de televiziune ZDF privind ajutorul financiar promis Greciei de europeni şi de FMI.

Guido Westerwelle a afirmat că Grecia va fi ajutată doar dacă va găsi o modalitate să îşi stabilizeze moneda.

La rândul său, ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble, a afirmat ieri că, înainte de a beneficia de vreun ajutor financiar din partea Uniunii Europene (UE), Grecia trebuie să adopte noi măsuri de austeritate, potrivit cotidianului Bild

"Faptul că nici UE şi nici guvernul german nu au luat vreo decizie (asupra ajutorului destinat Greciei - n.r.) reprezintă un semn că răspunsul ar putea fi pozitiv, dar şi negativ. Răspunsul depinde de alegerea Greciei, dacă Atena adoptă în anii care vin o politică economică strictă", a adăugat el.

Vineri, premierul elen George Papandreu a cerut activarea mecanismului de sprijin financiar în valoare de până la 45 de miliarde de euro stabilit de statele UE şi de Fondul Monetar Internaţional pentru a ajuta statul elen să rezolve problemele legate de datorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările