George Osborne: „Marea Britanie nu va plăti pentru salvarea zonei euro“

Ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, a declarat că liderii europeni au înregistrat progrese foarte importante în rezolvarea crizei, dar a precizat că Marea Britanie nu va contribui la planul de salvare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialul britanic a declarat astăzi în faţa parlamentarilor că Londra va lua în calcul posibilitatea creşterii contribuţiei la Fondul Monetar Internaţional, dar vrea ca banii să fie la dispoziţia tuturor ţărilor, nu numai pentru cele din zona euro. „Poziţia Marii Britanii în această privinţă este clară", a precizat George Osborne.

El a mai precizat că o uniune fiscală în zona euro va oferi oportunitatea unei „rebalansări" a relaţiei Albionului cu Bruxellesul. „Vom căuta o rebalansare a responsabilităţilor între UE şi ţările membre", a spus Osborne, explicând că în prezent există un dezechilibru în acest sens.

Economiile cu probleme din zona euro mai au de luat câteva „decizii dificile" în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, reforma sistemului social, a celui educaţional şi a sistemului de taxare. Marea Britanie a luat deja măsuri, întrucât „principala lecţie a acestei crizei este că o ţară se va afla în faţa plutonului de execuţie dacă nu îşi rezolvă singură problemele şi nu este competitivă pe plan mondial", a spus ministrul de Finanţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: