George Bush l-a vrut pe Clint Eastwood vicepreşedinte

Preşedintele George H.W. Bush l-a avut în vedere, în 1988, pe actorul Clint Eastwood pentru postul de vicepreşedinte, într-un moment în care era devansat în sondaje de contracandidatul său democrat, Michael Dukakis, relatează AFP.


Bush avea nevoie de un candidat pentru funcţia de vicepreşedinte popular, care să-i asigure relansarea în cursa electorală, iar numele lui Eastwood "a fost sugerat destul de serios", a afirmat James Baker, fost secretar de Stat în administraţia preşedintelui George H.W. Bush.

"Totuşi, această posibilitate a fost eliminată rapid. Însă eram depăşiţi cu 18 puncte" în sondaje, a adăugat el.

Unii dintre admiratorii actorului american, devenit celebru pentru roluri de cowboy sau poliţist, ar fi susţinut venirea acestuia la Casa Albă. Din punct de vedere politic, Clint Eastwood este conservator, apropiat de Partidul Republican, şi a fost primar al oraşului californian Carmel în anii '80.

În cele din urmă, Bush-tatăl l-a ales pe Dan Quayle pentru funcţia de vicepreşedinteDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: