General mexican care lupta împotriva cartelurilor de droguri a fost ucis împreună cu soţia sa

General mexican care lupta împotriva cartelurilor de droguri a fost ucis împreună cu soţia sa

Generalul Ricardo César Niño Villareal se ocupa de controlarea regiunilor distruse de războaiele dintre cartelurile de droguri FOTO SDPnoticias.com

Generalul mexican trimis de guvern pentru a se ocupa de violenţele din nordul Mexicului a fost ucis. El a fost descoperit împuşcat, într-o maşină civilă, împreună cu soţia sa. Peste 100 de cartuşe goale au fost găsite la locul crimei.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Cadavrul generalului Ricardo César Niño Villareal şi al soţiei sale au fost descoperite duminică în statul mexican nordic Nuevo Leon. Maşina în care se aflau trupurile celor doi a fost găsită pe drumul ce lega oraşele Monterrey şi Nuevo Laredo, au anunţat forţele de securitate din statul învecinat Tamaulipas. Peste 100 de cartuşe au fost descoperite la scena crimei, notează „Yahoo! News“.
 
Niño Villareal era unul dintre cei patru ofiţeri ai armatei mexicane trimişi de guvernul federal în luna mai pentru a se ocupa de valul de violenţe din Tamaulipas. Generalul era responsabil de zona nordică care include oraşul Nuevo Laredo, aflat la graniţa cu statul american Texas. Acolo există lupte violente între carteluri privind controlul rutei de trafic.
 
„Oficialii Tamaulipas condamnă violenţele şi regretă nespus moartea generalului Niño Villareal şi a soţiei sale“, se arată într-o declaraţie a grupului coordonator de securitate al statului.
 
Procurorul-şef din Nuevo Leon, Adrian de la Garza, a declarat că autorităţile au întârziat cu anunţul decesului, generalul şi soţia sa fiind descoperiţi duminică, pentru a confirma identitatea victimelor. Generalul obişnuia să călătorească într-un vehicul blindat, însoţit de o escortă. Însă, cadavrele au fost descoperite într-un automobil civil, iar generalul era neînarmat.
 
Niño Villareal a supravieţuit unui atac anterior ce a avut loc pe 9 octombrie, când oameni înarmaţi au tras în vehiculul blindat al generalului. 
 
Armata a preluat complet controlul în Tamaulipas în luna mai, după ce zeci de oameni au murit în schimburile de focuri dintre cartelurile de droguri, dar şi dintre bande şi forţele de securitate. Statul mexican Nuevo Leon este în centrul războiului dintre cartelurile de droguri Zetas şi Gulf. Ambele bande au suferit pierderi grele, fie din cauza arestărilor, fie din cauza uciderii liderilor.
 
Violenţele continuă în nordul Mexicului
 
În ciuda preluării controlului de armată, violenţele continuă în Tamaulipas. Trei fraţi americani, şi un mexican au fost răpiţi şi apoi descoperiţi morţi săptămâna trecută. Procurorii au interogat nouă membri ai unei unităţi speciale de poliţie, potrivit zvonurilor că aceştia răpiseră cele patru victime. 
 
În octombrie, un medic care a raportat pe Twitter violenţele din Tamaulipas a fost răpit în oraşul de graniţă Reynosa. Autorităţie spun că investighează circumstanţele şi dacă Maria del Rosario Fuentes a fost ucisă. Pe contul de Twitter al medicului, după răpire, au apărut poze şocante cu ea. Contul, între timp, a fost dezactivat.
 
Peste 80.000 de persoane au fost ucise şi 22.000 au dispărut din 2006, când guvernul mexican a desfăşurat trupe în zone pentru a controla războaiele dintre cartelurile de droguri, conchide „Yahoo! News“.
 

Citeşte şi:
 
 
Ministrul Justiţiei din Mexic a anunţat, miercuri, că a emis un mandat de arestare pe numele lui Jose Luis Abarca, primarului din localitatea Iguala unde au dispărut zeci de studenţi la 26 septembrie. Edilul şi soţia sa au legături cu gruparea criminală Guerreros Unidos, iar după ce pe numele lor au primit mandate de arestare nu mai sunt de găsit.
 
 
Autorităţile judiciare mexicane au anunţat vineri arestarea presupusului şef al cartelului de traficanţi de droguri suspectat că ar fi responsabil de dispariţia, acum trei săptămâni, la Iguala (sud), a 43 de studenţi după un atac armat provocat de poliţie, relatează AFP.
 
 
Hector Beltran Leyva, unul dintre cei mai căutaţi baroni ai drogurilor în Mexic şi Statele Unite ale Americii, a fost arestat de către forţele armate mexicane, a anunţat Ministerul mexican al Justiţiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările