Gafa lui George Bush senior

Gafa lui George
Bush senior

Fostul preţedinte al SUA, George H.W. Bush. FOTO: The Sun

George Bush senior a prezentat duminică condoleanţe sud-africanilor pentru moartea lui Nelson Mandela printr-un comunicat, ulterior purtătorul său de cuvânt revenind şi prezentând scuze publice pentru greşeala făcută.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Barbara şi cu mine plângem moartea unuia dintre cei care credea cel mai mult în libertate, pe care am avut privilegiul să îl cunoaştem", a scris fostul preşedinte american în acest comunicat, ajuns în redacţii după anunţul privind revenirea lui Nelson Mandela  la locuinţa sa de la Johannesburg, unde urmează să continue să primească îngrijiri.

În calitatea mea de preşedinte am privit cu mirare cum Nelson Mandela a avut remarcabila capacitate de a-i ierta pe cei care l-au întemniţat, după 26 de ani de închisoare (...) un exemplu puternic de iertare şi de har pentru noi toţi. A fost un om cu un curaj moral extraordinar care a schimbat cursul istoriei în ţara sa”, a adăugat George Bush senior potrivit publicaţiei „The Telegraph”

Cel care a trimis e-mailul numit “Declaraţie a  preşedintelui George H.W. Bush privind moartea lui Nelson Mandela” a fost purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath.

Într-un mesaj postat pe Twitter, purtătorul de cuvânt al fostului preşedinte american Jim McGrath şi-a cerut scuze, explicând că a trimis comunicatul "după ce a citit greşit", un titlu din The Washington Post. "Este o eroare idioată din partea mea. Îmi cer scuze tuturor", scris McGrath.

Nelson Mandela a părăsit spitalul din Pretoria duminică dimineaţă pentru a se întoarce în casa sa din Houghton, suburbia a Johannesburg.

Fostul lider African a fost internat în spital începând cu 8 iunie datorită complicaţiilor unei infecţii pulmonare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: