Franţa, ţara cu cel mai bun nivel de trai din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Quality of Nationality Index (QNI) clasează Franţa ca fiind ţara cu cel mai bun nivel de trai din lume, conform Daily Mail.

QNI reprezintă indicele calităţii naţionale şi clasifică ţările după un scor obţinut în funcţie de anumiţi factori interni şi externi cum ar fi puterea economică, oportunităţile sociale de dezvoltare, bunăstare, asistenţă medicală, facilităţi pentru călătorii, stabilitate politică sau oportunităţi pe piaţa muncii.

Conform QNI, în topul ţărilor cu cel mai bun trai din lume, după Franţa, se clasează Germania, Olanda şi Danemarca.

În acest an, Franţa a obţinut un scor de 83,5% şi a devenit pentru a opta oară la rând ţara cu cel mai bun trai din lume.

Germania şi Olanda au obţinut un scor de 82,8%, iar ceea ce a dus la clasarea Franţei pe primul loc ţine de factorul libertăţii cetăţenilor.

Danemarca a obţinut 81,7%, iar Norvegia şi Suedia au primit scorul de 81,5%, Islanda: 81,4%, Finlanda: 81,2%, Italia: 80,7%, Marea Britanie: 80,3%, Irlanda: 80,2%, Spania: 80%

Profesorul Dimitry Kochenov, unul dintre creatorii QNI, a spus că perioada de instabilitate politică prin care trece Marea Britanie în cazul Brexit a avut o mare influenţă la scorul pe care l-a obţinut, mai mic în comparaţie cu anii trecuţi.

În acelaşi clasament, Statele Unite ocupă locul 25 cu un scor de 70%, China este pe locul 56, iar Rusia pe locul 62. 

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite