Franţa şi Qatarul vor coopera în lupta împotriva terorismului. Şeicul al-Thani îşi păstrează acţiunile germane

Franţa şi Qatarul vor coopera în lupta împotriva terorismului. Şeicul al-Thani îşi păstrează acţiunile germane

Franţa şi Qatarul convin să coopereze în lupta împotriva terorismului FOTO Twitter

Franţa şi Qatarul au convenit să coopereze în lupta împotriva terorismului în cadrul unei întâlniri, la Elysée, între preşedintele francez Emmanuel Macron şi emirul Qatarului, şeicul Tamim Al Thani, anunţă preşedinţia, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâlnirea a avut loc, vineri, într-un context de tensiuni puternice legate de decizia Arabiei Saudite şi aliaţilor săi de a-şi întrerupe relaţiile comericale şi diplomatice cu Doha, acuzată de vecinii săi că finanţează terorismul.
 
Potrivit Elysée, Emmanuel Macron şi Tamim Al Thani vor să ”implementeze mecanisme comune menite să asaneze sursele de finanţare a terorismului şi să prevină radicalizarea”.
 
”Ei au convenit să lucreze împreună în perspectiva conferenţei pe tema luptei împotriva finanţării terorismului pe care Franţa o va organiza la începutul lui 2018”, a adăugat preşedinţia.
 
Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul şi Bahreinul au impus pe 5 iunie sancţiuni diplomatice, politice şi comerciale Qatarului, acuzând emiratul că susţine terorismul internaţional şi reporşându-i că se apropie de Iran.
 
Acţiuni la Deutsche Bank şi la Volkswagen
 
Pe de altă parte, Tamim bin Hamad al-Thani a declarat vineri, la Berlin, că emiratul este pregătit să se aşeze la masa negocierilor pentru a pune capăt crizei din zona Golfului Persic.
 
Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman a discutat la telefon cu emirul Tamim în urmă cu o săptămână, însă Riadul a suspendat imediat orice dialog cu Doha, pe care o acuză că ”distorsionează fapte”.
 
”Aşa cum ştiţi, avem un asediu de peste 100 zile al Qatarului”, a declarat şeicul Tamim într-o conferinţă de presă cu cancalrul german Angela Merkel, la Berlin. ”Am discutat despre faptul că Qatarul este pregătit să se aşeze la masa (negocierilor) pentru a soluţiona această problemă”.
 
Merkel s-a declarat îngrijorată că nu există încă o soluţie la criză şi şi-a exprimat susţinerea faţă de eforturile Kuwaitului şi Statelor Unite de a media disputa.
 
Tamim şi-a reiterat încrederea în firmele germane şi a anunţat că păstrează acţiunile la Deutsche Bank şi Volkswagen.
 
Pe de altă parte, Ministerul de Externe de la Doha şi-a îndemnat cetăţenii să nu călătorească în Egipt, deoarece autorităţile egiptene au impus ”măsuri de securitate” vizând cetăţeni din Qatar care intră în Egipt, fără să ofere alte precizări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările