Franţa propune oferirea Iranului a unor linii de credit de circa 15 miliarde de dolari, în acest an, dacă Teheranul va respecta acordul nuclear

Franţa propune oferirea Iranului a unor linii de credit de circa 15 miliarde de dolari, în acest an, dacă Teheranul va respecta acordul nuclear

Ministrul francez de Externe Jean-Yves le Drian FOTO Inquam Photos

Franţa a propus oferirea Iranului a unor linii de credit de circa 15 miliarde de dolari, în acest an, cu condiţia ca Teheranul să respecte din nou în totalitate prevederile acordului nuclear convenit în 2015 cu puterile occidentale, o propunere care necesită acceptarea de către Statele Unite, au declarat surse occidentale şi iraniene, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul francez de Externe Jean-Yves le Drian a spus că discuţiile referitoare la liniile de credit, care ar fi garantate prin veniturile obţinute de Iran din vânzările de petrol, continuă, dar că acceptatea lor de către Statele Unite este crucială.

„Ideea este oferirea unei linii de credit garantată prin petrol în schimbul revenirii la respectarea acordului nuclear şi la asigurarea securităţii în Golf şi începerea negocierilor pentru securitatea regională şi un acord nuclear post 2025. Toate acestea dacă Statele Unite vor acorda derogări“, a arătat oficialul francez.

Liderii europeni au avut probleme să aplaneze confruntările dintre Teheran şi Washington de când preşedintele Donald Trump s-a retras din acordul nuclear şi a reimpus sancţiuni împotriva Iranului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările