Franţa, Marea Britanie şi Iranul anunţă că vor ajuta Libanul după exploziile de la Beirut

Franţa, Marea Britanie şi Iranul anunţă că vor ajuta Libanul după exploziile de la Beirut

FOTO EPA-EFE

Franţa, Marea Britanie şi Iranul anunţă că vor ajuta Libanul după exploziile de la Beirut, soldate, conform un bilanţ provizoriu, cu 27 de morţi şi 2500 de răniţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Franţa este alături de Liban. Mereu. Echipe de intervenţie franceze se îndreaptă spre Beirut", a afirmat preşedintele francez Emmanuel Macron.
 
"Toate gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre marele şi puternic popor libanez. Iranul va face totul pentru a ajuta, prin toate mijloacele necesare", a declarat ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif.
 
"Imaginile de la Beirut sunt şocante. Toate gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre cei care au avut de suferit în acest teribil incident", a scris pe Twitter şi premierul Boris Johnson, precizând că Marea Britanie este pregătită să ofere ajutorul prin "toate mijloacele".
 
Cel puţin 27 de morţi şi 2.500 de răniţi s-au înregistrat în urma exploziilor de la Beirut, potrivit unui bilanţ provizoriu al Ministerului Sănătăţii din Liban.
 
Crucea Roşie libaneză a anunţat că spitalele din Beirut sunt excedate, numărul persoanelor rănite care solicită îngrijiri fiind extrem de mare.
 
De asemenea, Crucea Roşie a făcut apel la donarea de sânge.
 
Exploziile violente din Beirut ar putea să fi fost cauzate de "materiale explozibile" confiscate şi stocate în depozit "de ani", a estimat marţi un înalt responsabil al securităţii.
 
Explozia care a distrus cartierul portului din Beirut (Liban) a afectat mare parte din Capitală, cu clădiri distruse şi case prăbuşite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările