Franţa, acuzată că i-a furnizat lui Gaddafi un vehicul care i-a permis să fugă

Preşedintelui francez Nicolas Sarkozy a a probat vânzarea unui vehiculul de patru milioane de euro care i-a permis lui Gaddafi să fugă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vehiculul ar fi costat patru milioane de euro şi ar fi fost vândut cu aprobarea preşedintelui francez Nicolas Sarkozy.

O companie franceză i-a livrat în 2008 un vehicul de teren ultrasecurizat regimului libian, care i-ar fi permis lui Muammar Gaddafi să fugă de rebeli şi să se ascundă în continuare.

Vehiculul ar fi costat patru milioane de euro şi ar fi fost vândut cu aprobarea preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, relatează Realitatea.net.

Maşina a fost fabricată de societatea franceză Bull-Amesys şi îi permite lui Gaddafi să treacă printre bombe fără probleme.

Rebelii controlează în prezent majoritatea ţării nord-africane, inclusiv Tripoli, dar se mai dau lupte în apropiere de Sirte, oraşul natal al fostului lider libian.

Între timp, Muammar Gaddafi se ascunde în continuare.

Amnesty International a acuzat regimul lui Gaddafi de crime împoriva umanităţii, dar a avertizat că şi rebelii au comis abuzuri ce, în unele cazuri, pot fi asimilate cu crime de război.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările