FOTO VIDEO Scene de război în Venezuela. Un vehicul blindat al trupelor lui Maduro a intrat în mulţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care un blindat intră în mulţime
Momentul în care un blindat intră în mulţime

Confruntări violente au avut loc marţi între manifestanţi susţinători ai opoziţiei venezuelene şi forţele de ordine. O filmare publicată de The Guardian surprinde momentul în care un vehicul blindat al Gărzii Naţionale intră în mulţimile de protestatari anti-Maduro pe o şosea din apropierea bazei militare La Carlota din Caracas.

GALERIE FOTO

Peste 70 de persoane au fost rănite, marţi, pe străzile din capitala Venezuelei în ciocnirile dintre forţele loiale şi protestatari ai regimului lui Nicolas Maduro.

Cel puţin 70 de persoane au fost rănite, dintre care două de gloanţe, în altercaţiile care au survenit marţi la Caracas în cursul manifestaţiilor în sprijinul unui grup de soldaţi care s-au raliat opozantului Juan Guaido, au anunţat serviciile medicale din capitala Venezuelei, notează AFP.

Potrivit presei venezuelene, încă o persoană a fost rănită de gloanţe în cursul ciocnirilor care s-au produs în cursul evenimentelor considerate de guvernul lui Nicolas Maduro o "tentativă de lovitură de stat". Potrivit autorităţilor, un soldat din trupele fidele actualului preşedinte a fost, de asemenea, rănit. Răniţii au fost duşi la Centrul Medical Salud Chacao din Caracas.

La scurtă vreme după apelul lansat de Juan Guaido de la baza aeriană militară La Carlota, mii de persoane s-au adunat pe artera care o mărgineşte şi au izbucnit altercaţiile. În timpul violenţelor, un vehicul blindat a intrat în mulţime, potrivit imaginilor difuzate de presa locală şi străină.

Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro afirmă că a dejucat tentativa ''loviturii de stat'' a opozantului autoproclamat preşedinte Juan Guaido, care mai devreme anunţase dintr-o bază militară că a lansat ''Operaţiunea Libertate'' pentru a-l înlătura definitiv de la putere pe Maduro, relatează Reuters.

Protestatari au atacat vehicule ale armatei în capitala Caracas, unde un blindat a pătruns în mulţime, provocând un număr încă neclar de răniţi. Numărul celor care au protestat la Caracas împotriva lui Maduro a fost, potrivit Reuters, de ordinul zecilor de mii, în capitală având loc concomitent şi o manifestaţie pro-Maduro.

Proteste violente Venezuela - 30 aprilie FOTO AFP

FOTO AFP

Grupuri de manifestanţi au incendiat un autobuz şi au aruncat cu pietre în soldaţi lângă baza aeriană La Carlota, de unde Juan Guaido a anunţat anterior prin intermediul reţelelor de socializare că a primit sprijinul unor ''soldaţi curajoşi'' şi a iniţiat ''faza finală'' a înlăturării lui Maduro, lansând totodată un apel către populaţie şi armată să-l susţină.

În timpul manifestaţiei de la baza La Carlota a avut loc şi o confruntare între soldaţi din cele două tabere, dar incidentul s-a încheiat repede.

Preşedintele venezuelan Nicolas Maduro a apărut marţi noapte la postul naţional de televiziune împreună cu ministrul apărării, generalul Vladimir Padrino, prima apariţie publică după ce opoziţia a lansat în cursul zilei un apel la o revoltă militară, transmite Reuters.

Proteste violente Venezuela - 30 aprilie FOTO AFP

FOTO AFP

În discursul său, Nicolas Maduro a anunţat că l-a numit din nou pe Gustavo Gonzalez Lopez la conducerea securităţii politice, SEBIN, fără să ofere detalii despre demiterea lui Manuel Cristopher Figuera din funcţia respectivă.

Cristopher Figuera l-a înlocuit pe Gonzalez Lopez anul trecut în postul de director general al SEBIN (Servicio Bolivariano de Inteligencia Nacional).

Un grup de soldaţi venezueleni a cerut marţi azil la ambasada Braziliei la Caracas, în cursul unei revolte a militarilor împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, a făcut cunoscut o sursă din cadrul preşedinţiei de la Brasilia, relatează AFP.

"Am primit mai multe cereri de azil din partea unor militari, dar nu putem spune numărul lor, nici care este gradul acestora", a confirmat sursa pentru AFP.

Presa braziliană a informat că este vorba despre cereri de azil depuse de 25 de soldaţi venezueleni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite