FOTO VIDEO Obama, nostalgic, dar axat pe viitor la Berlin. Moment de tandreţe cu Merkel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte american Barack Obama şi cancelarul german Angela Merkel au fost protagoniştii unui moment de tandreţe devenit viral în presa internaţională şi pe reţelele de socializare. Cei doi s-au întâlnit la Berlin, cu prilejul unui eveniment de promovare a „Fundaţiei Obama“.

Fostul lider de la Casa Albă s-a întors în a doua jumătate a acestei săptămâni la Berlin, la aproape şase ani de la celebrul discurs pe care l-a ţinut în capitala Germaniei în calitate de „cetăţean al lumii“.  

Aflat într-un turneu de promovare a fundaţiei sale, dedicată liderilor de mâine, Obama a vorbit în faţa a sute de tineri despre populismul de extrema dreaptă, dar şi despre pericolele schimbării climatice.

„Naţionalismul, îndeosebi cel de extremă dreapta, este în plină ascensiune. Ştim unde duce acest lucru. Europa ştie mai bine decât oricine. Duce la conflict, vărsare de sânge şi catastrofă“, a atras atenţia el.

Barack Obama s-a declarat totodată un susţinător al mobilizării tinerilor pentru o planetă verde. El a menţionat în special cazul Greta Thunberg, adolescenta suedeză care avertizează prin diverite forme de protest asupra încălzirii globale. „Multe dintre aceste persoane nu pot să voteze, pentru că sunt încă prea tinere ca să facă asta, dar ştiu ce se întâmplă“, a spus fostul preşedinte american.

Imagine indisponibilă

Barack Obama susţinând o conferinţă la Berlin FOTO Twitter @ObamaFoundation

Pe lângă aceste atenţionări, el s-a întâlnit cu cancelarul Angela Merkel, care îl alintă „dragul meu Barack“. O fotografie în care cei doi se privesc în ochi şi îşi zâmbesc a devenit virată în presa internaţională şi pe reţelele de socializare, devenind o ocazie de comparaţii între vechile şi noile relaţii americano-germane.

Democratul Barack Obama, în vârstă de 57 de ani, a părăsit Casa Albă în 2017, lăsându-i locul republicanului Donald Trump. Actualul preşedinte american are o relaţie tensionată cu Germania, în special din cauza unor neînţelegeri legate de comerţ şi cheltuielile militare.

Imagini după întâlnirea dintre Barack Obama şi Angela Merkel

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite