FOTO VIDEO O insulă izolată din Hawaii a dispărut în urma unui uragan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte ca uraganul Walaka să lovească Pacificul în această lună, East Island era o şuviţă de nisip de 4,5 hectare care se remarca în turcoazul oceanului.

După furtună, oficialii guvernamentali au confirmat că insula situată în partea de nord-vest a arhipelagului hawaian a fost în mare parte acoperită de apă, a declarat Athline Clark de la Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică. 

Aceasta este a doua insulă (şi cea mai mare) care a dispărut în ultimele luni din atolul French Frigate Shoals, un recif în formă de semilună care cuprinde mai multe insuliţe.

„Din experienţa mea, estimasem că insula mai avea între unul şi trei decenii de existenţă. Este uimitor că acum, în cea mai mare parte, nu mai există“, a declarat cercetătorul Chip Fletcher citat de New York Times. 

Imagine indisponibilă

Iniţial, dispariţiei insulei nu a fost remarcată, pentru că era extrem de izolată. Însă fâşia de nisip era studiată, iar 4 oameni de ştiinţă chiar plănuiseră să rămână acolo în timpul uraganului, însă când furtuna s-a înteţit ei au plecat. Imaginile din dronă surprinse după uragan au arătat dispariţia insulei. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite