FOTO Viaţa extravagantă a copiilor din Teheran care alimentează protestele din Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Iran au izbucnit recent mai multe proteste la nivel naţional care au adus mulţimi în stradă ce condamnă sau sprijină guvernul. Treptat, cei care protestează faţă de guvern s-au îndreptat spre aceeaşi ţintă: elita bogată care se bucură de beneficiile unui regim teocratic, de sus în jos, relatează Business Insider.

Cel puţin o parte din mişcarea anti-guvernamentală a fost stimulată şi de o parte din milenialii care nu-şi ţin în secret bogăţia, mai ales pe reţelele sociale.

Ocazional, când un Maserati „toarce” pe străzile aglomerate din Teheran sau în spatele unui autobuz plin, pietonii dezlănţuie în urma lor un val de blesteme” scrie Shahank Bengali şi Ramin Mostahim în Los Angeles Times.

Publicaţia americană vorbeşte despre o pagină de Instagram – „Rich Kids of Tehram” (n.red.:copii bogaţi ai Teheranului), unde apar „fete atrăgătoare de aproximativ 20 de ani în sandale Hermes de 1.000 de dolari care fac baie într-o piscină dintr-o vilă luxoasă într-o capitală unde probabil în altă parte a oraşului, oameni la culmea disperării îşi când rinichii ca să-şi hrănească familiile”.

Şi The New York Times a sris despre tinerii iranieni bogaţi „care se comportă ca o nouă clasă aristrocratică care nu ştie despre sursele valorii lor”, subliniază jurnalistul iranian Amir Ahmadi Arian.

„Ei conduc cu prudenţă Porsche-uri şi Maserati pe străzile din Teheran, trecând prin faţa ochilor celor săraci şi postând apoi despre averea lor pe Instagram”, relatează Arian.

Înegalitatea din Iran s-a acumulat treptat în ultimul deceniu, şi a fost realizată de opinia publică după ce preşedintele Hassan Rouhani a introdus un buget de austeritate. În timp ce protestatarii din clasa muncitoare strigă „moarte lui Rougani” şi „moarte dictatorului”, contul „Rich Kids of Tehran” (n.red.: copii  bogaţi din Teheran) de pe Twitter îl susţine pe actualul preşedinte şi guvernul iranian.

Fetele îşi fac adesea poze în oglindă cu cumpărăturile de mii de euro.

image

Milenialii Teheranului n-au nicio problemă în a-şi arăta bogăţia pe Instagram.

image

Printre cele mai comune poze sunt cele făcute acasă în luxul personal.

image

„Copii Bogaţi ai Teheranului” merg des în excursii exotice unde nu ratează ocazia de a posta poze.

image

Mersul la piscină cu prietenii este una din activităţile preferate ale tinerilor.

image

Cu peste câteva sute de mii de urmăritori, Saman Ghasemzadeh este unul dintre cele mai recunoscute staruri din Iran de pe Istagram.

image

Maşinile exorbitatne ale „copiilor bogaţi” depăşesc adesea autobuze sărăcăcioase pe străzile Teheranului, în timp ce restul oamenilor nu-şi permit nici să viseze la un asemenea bolid.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite