FOTO Proteste de amploare ale tinerilor din toată lumea faţă de lipsa măsurilor pentru contracararea schimbărilor climatice

FOTO Proteste de amploare ale tinerilor din toată lumea faţă de lipsa măsurilor pentru contracararea schimbărilor climatice

Franta FOTO AFP

Mii de elevi de pe tot globul au părăsit sălile de clasă pentru o zi de proteste faţă de problema schimbărilor climatice. Franţa, Coreea de Sud, Australia şi India se numără printre ţările unde adolescenţii s-au adunat în număr mare pentru a manifesta, scrie BBC.

 
Este de aşteptat ca tineri din peste 100 de ţări să protesteze, inspiraţi de adolescenta suedeză Hreta Thunberg, care protestează în fiecare săptămână în faţa parlamentului din Suedia.
 
Oamenii de ştiinţă susţin că este nevoie de măsuri mai dure pentru a contracara încălzirea globală.
 
Protestele coordonate global ale tinerilor-promovate prin intermediul canalelor de socializare, în special Twitter-au loc de câteva luni.
 
Joi, acţiunile de protest ale suedezei Greta Thunberg au dus la nominalizarea sa la Premiul Nobel  pentru Pace.
 
În ianuarie, la Forumul economic mondial de la Davos, Elveţia, adolescenta de 16 ani le-a spus directorilor executivi şi politicienilor prezenţi că „trebuie să recunoaşte că în ceea ce priveşte schimbările climatice am dat greş.”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: