FOTO Primele 30 de ţări care contribuie cel mai mult la binele umanităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Education In Ireland
FOTO Education In Ireland

Indexul Celor Mai Bune Ţări ierarhizează 125 de state din lumea întreagă în funcţie de contribuţia fiecăruia la bunăstarea celorlalte ţări, excelând la şapte domenii globale: ştiinţă şi tehnologie, cultură, securitate şi pace internaţională, ordine mondială, planetă şi climat, prosperitate şi egalitate, sănătate şi prosperitate.

Topul ţărilor care fac cel mai mult bine din lume a fost creat prin combinarea a 35 de rapoarte realizate de ONU, WHO şi UNESCO pe o perioadă de aproape trei ani, notează publicaţia „The Economist”, citată de „Business Insider” pe pagina sa online.

Irlanda contribuie cel mai mult la binele general al umanităţii, potrivit topului recent publicat. Datorită mărimii economiei sale şi a scorului obţinut la toate cele şapte domenii de notare, Irlanda depăşeşte toate celelalte 124 de ţări luate în considerare.

O majoritate covârşitoare din primele 30 de ţări cele mai bune sunt ţări europene, ceea ce transformă continentul european în cea mai importantă regiune care oferă cel mai mult bine lumii întregi, potrivit scorului general. Mai mult, nouă din primele zece ţări sunt europene.

Statele Unite au fost trase în jos de politicile sale externe, recent lansându-se într-o campanie împotriva insurgenţilor jihadişti care cuceresc teritorii extinse din Irak şi Siria, şi obţine un punctaj scăzut la capitolul stabilitate şi pace internaţională.

Printre ţările africane liderul este Kenya. Amplasată pe locul al 26-la, Kenya este singura ţară africană care a reuşit să-şi facă loc în topul primelor 30 cele mai bune ţări din lume.

Cea mai slabă verigă este Libia, care se află pe ultimul loc, depăşită de Irak şi Vietnam. România se află pe locul 65, iar topul complet poate fi consultat aici.

Care sunt primele 30 de ţări care contribuie cel mai mult la binele umanităţii
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite