FOTO Primul mall care „respiră“, construit la Dubai

FOTO Primul mall care „respiră“, construit la Dubai

FOTO Cityland Group

Dubaiul este faimos pentru numărul şi grandoarea mall-urilor sale, care adună clienţi din toate colţurile lumii. Dubaiul a fost, până de curând, oraşul care găzduia cel mai mare mall din lume ca suprafaţă, cel mai mare mall tematic din lume – inspirat de un explorator marocan şi un mall cu o staţiune de ski în interior.

Acum, Cityland Group, un dezvoltator cunoscut pentru crearea celei mai mari grădini de flori din lume, speră să facă ceva extraordinar prin construirea unui mall care trăieşte şi respiră.
 
Cityland Mall, un proiect de 400 de milioane de dolari situat în cartierul Dubailand, care se extinde rapid, este văzut drept „prima destinaţie de cumpărături inspirată de natură din lume“.
 
Complexul este construit în jurul unei grădini botanice de peste 18.000 de metri pătraţi, supranumită „Parcul Central“.
 
 
O experienţă senzorială unică 
 
Parcul va avea izvoare şi insule, tipuri rare de copaci şi grădini de flori pe care cumpărătorii le vor putea explora. Magazinele care înconjoară spaţiul verde vor planta un alt rând de copaci şi grădini pe acoperişurile lor.
 
 
Tema verde se regăseşte în tot complexul, spune Fahimuddin Sharfuddin, CEO la Cityland Group, cu alei interioare încadrate de pomi şi „pereţi verzi“ pe arterele principale din mall.
 
 
CEO-ul a subliniat şi că mall-ul va avea caracteristici prietenoase cu mediul, având în vedere tema verde. Grădinile vor fi irigate cu apă de canal tratată, pentru a evita risipa şi, de asemenea, apa pluvială va fi colectată. 
 
 
Mall-ul va găzdui peste 300 de magazine, restaurante şi obiective pentru divertisment. Primul magazin deschis – lanţul internaţional de supermarketuri Carrefour - şi-a deschis porţile pe 12 mai şi Cityland are convingerea că restul mall-ului va fi operaţional până la sfârşitul anului şi va fi ocupat în totalitate până în 2020.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: