FOTO Justin Trudeau revine în campania electorală cu promisiunea unor taxe mai mici, după apariţia unor fotografii stânjenitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a reluat campania sa de realegere cu promisiunea că va micşora taxele, dar a fost nevoit, încă o dată, să-şi ceară iertare pentru o fotografie care-l înfăţişează deghizat într-un bărbat de culoare, cu faţa şi mâinile acoperite de machiaj.

Trudeau, în vârstă de 47 de ani, a fost criticat intens pentru lipsă de etică şi alte controverse şi fotografiile vechi de zeci de ani şi filmuleţele au apărut, săptămâna trecută, Trudeau recunoscând că activităţile sale au fost „rasiste”.

Trudeau a călătorit la Brampton, duminică, în centrul provinciei Ontario, unde a anunţat două măsuri concrete, menite să-i mulţumească pe votanţii clasei mijlocii, principalele ţinte atât ale formaţiunii sale, Partidul Liberat, cât şi al conservatorilor din opoziţie, în alegerile care vor avea loc pe 21 octombrie.

Trudeau a spus că dacă va fi reales canadienii din clasa mijlocie nu vor plăti taxe pentru primii 15.000 de dolari canadieni pe care îi vor câştiga.

El a mai promis că va reduce planurile de telefonie din Canada, pe care le-a numit „printre cele mai scumpe din G7”, cu 25 la sută. 

Aceste două măsuri ar „pune înapoi în buzunarele familiilor canadiene peste 1.500 de dolari canadieni într-un an”, a spus el.

Principalul său oponen, conservatorul Andrew Scheer, a promis şi el că guvernul „va pune bani înapoi în buzunarele canadienilor”.

Trudeau a susţinut o conferinţă de presă unde s-a confruntat cu o multitudine de întrebări legate de pozele şi filmările care au apărut în presă, miercuri, în care premierul apare cu faţa înnegrită, de mai multe ori în anii 1990 şi în 2001.

Trudeau deghizat barbat de culoare

„Ca ţară, trebuie să continuăm să lucrăm pentru diversitate, să luptăm împotriva rasismului şi intoleranţei”, a spus premierul.

„Ca individ, trebuie să continui să am conversaţii extrem de importante legate de alegerile pe care le-am făcut în trecut şi cum câştig, încă o dată, încrederea canadienilor pe care i-am rănit”. 

Acuzat de ipocrizie, Trudeau şi-a cerut iertare pentru imagini, dând vina pe alegerea costumului şi pe ignoranţa din tinereţe. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite