FOTO Inundaţiile din Thailanda: apele nu s-au retras încă din Bangkok

Mai multe zone ale capitalei thailandeze, Bangkok, sunt inundate încă din octombrie, însă autorităţile spun că au reuşit să stabilizeze nivelul apelor în câteva zone industriale importante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 560 de oameni au murit în inundaţiile din Thailanda începând din iulie. 891 de fabrici sunt încă sub ape, în şapte zone industriale din nordul Capitalei, ceea ce a dus la întreruperea aprovizionării multor companii internaţionale, printre care Toyota Motor Corp, Sony Corp şi Lenovo Group Ltd.

Situaţia de pe aeroportul Don Muang din Bangkok este critică după inundarea totală a pistelor. Cursele aeriene au fost anulate iar aeroportul s-a transformat într-o tabără de refugiu pentru pasagerii care au rămas blocaţi pe Don Muang.


Click pentru a vedea GALERIA FOTO cu aeroportul inundat

Deşi apele au început să se retragă în provinciile centrale ale ţării şi în părţi din nordul oraşului Bangkok, situaţia rămâne gravă în estul şi sudul capitalei. Inundaţiile au afectat şi provincia Samut Sakhon, din vestul Capitalei, iar retragerea apelor durează mai mult decât se aşteptau autorităţile.

Apele continuă să înconjoare două proprietăţi industriale din estul oraşului, dar digurile rezistă, au declarat autorităţile. Seri Supharatid, director al Centrului pentru Schimbări Climatice al Universităţii Rangsit, a declarat că autorităţile au reuşit să stabilizeze nivelul apei în două zone industriale din Bangkok (Bang Chan şi Lat Krabang).

Ministrul thailandez al industriilor a declarat că cea mai mare parte a fabricilor din zona inundată din la nordul capitalei şi-ar putea relua în curând activitatea.„Nivelul apei s-a stabilizat. Riscurile sunt mai mici", a declarat el, potrivit Reuters.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările