FOTO Peste 40 de mumii din Epoca Ptolemeică au fost descoperite în Egipt

FOTO Peste 40 de
mumii din Epoca Ptolemeică au fost descoperite în Egipt

FOTO AFP

Zeci de mumii din Epoca Ptolemeică (323 î. Hr.-30 î.Hr.) au fost descoperite în Egipt, în timpul unor săpături făcute anul trecut, potrivit AFP.

Rămăşiţele aparţin unor bărbaţi, femei şi copii care făceau parte, cel mai probabil, din aceeaşi familie înstărită, potrivit ministrului egiptean al Antichităţilor, Khaled El-Enany, care a făcut publică descoperirea, sâmbătă, în faţa unui grup de jurnalişti şi diplomaţi din mai multe ţări.
 
 
„Unele dintre ele au fost înmormântate în sarcofage de piatră sau de lemn, în timp ce altele au fost îngropate în nisip, pe podelele mormintelor sau înăuntrul unor nişe,” se arată în comunicatul Ministerului Antichităţilor care mai specifică faptul că toate mumiile sunt în condiţie bună.
 
 
Un grup de cercetători de la Minister şi de la Universitatea Minya au descoperit din întâmplare locul de înmormântare în localitatea Minya din centrul Egiptului, în luna februarie a anului trecut, remarcând „o criptă construită în piatră, compusă dintr-un coridor care ducea la un rând de scări ce ajungeau într-o încăpere dreptunghiulară cu mai multe morminte,” a adăugat ministerul.
 
 
O altă cameră în care se aflau mumii şi un sarcofag mare din piatră a fost descoperită ulterior şi o a treia încăpere în care erau sarcofage a fost, de asemenea, găsită.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările