Fostul prim-ministru al Cambodgiei, prinţul Norodom Ranariddh, a fost rănit grav, iar soţia sa a murit într-un accident rutier

Fostul prim-ministru al Cambodgiei, prinţul Norodom Ranariddh, a fost rănit grav, iar soţia sa a murit într-un accident rutier

Prinţul Norodom Ranariddh şi soţia sa FOTO Getty Images

Fostul prim-ministru al Cambodgiei, prinţul Norodom Ranariddh, în vârstă de 74 de ani, a fost rănit grav, iar soţia sa a murit într-un accident rutier în sud-vestul ţării, scrie BBC.


 
Un taxi a lovit vehiculul în care se aflau cei doi iar prinţul, împreună cu soţia sa, Ouk Phalla, au fost transportaţi la un spital local din provincia Preah Sihanouk. Câteva ore mai târziu, Ouk Phalla a decedat, iar prinţul a fost transportat la un spital din Phnom Penh.
 
Ei călătoreau pentru a se întâlni cu susţinătorii Partidului Funcinpec. Prinţul, care este fratele vitreg al Regelui Norodom Sihamoni, conduce un partid politic care contestă alegerile generale care vor avea loc luna viitoare.
 
Anul trecut, principalul partid de opoziţie, Partidul Naţional pentru Salvarea Cambodgiei, a fost dizolvat iar liderul său a fost acuzat de trădare.
 
Prim-ministrul Hun Sen conduce ţara de 33 de ani şi a fost acuzat că foloseşte justiţia şi forţele de securitate pentru a-şi intimida opoziţia şi a reduce la tăcere rivalii. Prinţul Ranariddh a fost prim-ministru împreună cu Hun Sen între 1993 şi 1997 pentru ca apoi să fie dat jos printr-o lovitură de stat de către actualul prim-ministru.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: