Fostul premier egiptean Ahmed Shafik, expulzat din Emiratele Arabe Unite, este de negăsit. Familia crede că a fost răpit

Fostul premier egiptean Ahmed Shafik, expulzat din Emiratele Arabe Unite, este de negăsit. Familia crede că a fost răpit

Ahmed Shafik s-a aflat în Emiratele Arabe Unite din 2012, după ce pierdut alegerile în faţa lui Mohammed Morsi FOTO EPA EFE

Fostul premier egiptean Ahmed Shafik, care şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a candida la preşedinţie în 2018 şi care a fost expulzat din Emiratele Arabe Unite, nu mai poate fi găsit, a anunţat familia, informează BBC.

Shafik a fost expulzat din Emiratele Arabe Unite după cinci ani de exil, iar familia cere autorităţilor egiptene să dezvăluie locul în care se află acesta. El a fost trimis cu un avion privat la Cairo, de unde a fost escortat de forţe egiptene,

Avocata lui Shafik, Dina Adly, a spus că în ciuda informaţiilor conform cărora acesta s-ar afla într-un hotel din Cairo, vrea să ştie dacă el "a ajuns sau nu în Egipt". "Până acum generalul nu m-a sunat", a spus ea.

"Nu ştim nimic de el de când a plecat de acasă. Dacă a fost deportat ar fi trebuit să ajungă în Egipt, nu doar să dispară. Considerăm că a fost răpit", a declarat May, fiica lui Shafik pentru Reuters.

Sahfiq se afla în Emiratele Arabe Unite din 2012, după ce pierdut alegerile în faţa lui Mohammed Morsi, apoi fiind emis un mandat de arestare pe numele lui pentru corupţie.

Shafik a afirmat, miercuri, că va candida pentru postul de preşedinte al Egiptului.

Actualul preşedinte, Abdel Fattah al-Sisi, încă nu a anunţat dacă va candida pentru un nou mandat, însă ar urma să facă acest lucru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările