Fosta preşedintă argentiniană Cristina Kirchner a fost inculpată într-un dosar de corupţie

Fosta preşedintă argentiniană Cristina Kirchner a fost inculpată într-un dosar de corupţie

Preşedinta Argentinei, Cristina Fernandez Kirchner

Fosta preşedintă Cristina Kirchner, care a condus Argentina din 2007 până în 2015, a fost inculpată de un judecător din Buenos Aires, care o acuză de favoritism în licitaţiile câştigate de un om de afaceri apropiat ei, relatează AFP.

“Judecătorul Julian Ercolini a inculpat-o pe fosta preşedintă pentru asociere ilicită şi administrare frauduloasă. El a ordonat îngheţarea bunurilor sale în valoare de 10 miliarde de pesos (600 de milioane de euro – n.r.)”, a anunţat Ministerul de Justiţie într-un comunicat.

Kirchner, inculpată deja într-un dosar de speculaţie privind cursul de schimb, a denunţat “o manevră formidabilă de persecuţie politică”, la ieşirea din tribunal.

Ea este suspectată că l-a favorizat pe omul de afaceri Lazaro Baez pentru a obţine proiecte de lucrări publice în provincia Santa Cruz, fieful său politic aflat în Patagonia, în sudul Argentinei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: