Fost consilier pentru securitate naţională al lui Trump: Talibanii ar putea obţine arme nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John Robert Bolton FOTO EPA-EFE
John Robert Bolton FOTO EPA-EFE

Fostul consilier pentru securitate naţională al administraţiei Trump, John Bolton, avertizează că talibanii, reveniţi la putere în Afganistan, ar putea obţine arme nucleare din Pakistan.

John Bolton, un adept al intervenţionismului militar al SUA, îşi continuă criticile împotriva retragerii din Afganistan. După ce a atras atenţia că Afganistanul riscă să redevină un cuib de terorişti, fostul consilier pentru securitate naţională avertizează că talibanii ar putea obţine arme nucleare via Pakistan. Bolton a făcut această declaraţie pentru postul de radio WABC 770.

Deşi este total nemulţumit de retragerea din Afganistan, prevăzută pe vremea lui Barack Obama, impulsionată de Donald Trump şi finalizată de Joe Biden, Bolton a lăudat în schimb decizia actualului lider de la Casa Albă de a vinde Australiei submarine nucleare în cadrul pactului de securitate AUKUS. Acordul privind submarinele este un răspuns al SUA pentru China, apreciază el.

„Este un mare pas înainte pentru noi în Oceanul Indian şi în Oceanul Pacific. Este un adevărat semnal către China că suntem hotărâţi să nu o lăsăm să o ia razna”, a declarat John Bolton pentru WABC 770.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite