Forţele americane din nordul Siriei au primit ordinul să părăsească această ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siria

Cei aproximativ 1.000 de militari americani desfăşuraţi în nordul Siriei au primit ordinul de a părăsi această ţară, a declarat luni un oficial american de rang înalt, care a solicitat anonimatul, pentru AFP.

”Noi executăm acest ordin”, a declarat el, subliniind că această retragere vizează ”toţi” militarii desfăşuraţi în Siria, ”cu excepţia celor care se află la Al-Tanf”, o bază aflată sub controlul a aproximativ 150 de militari americani în sudul Siriei.

Secretarul american al Apărării Mark Esper a anunţat duminică faptul că Statele Unite urmează să retragă până la 1.000 de militari din nordul Siriei.

Însă el nu a spus în mod clar dacă aceştia urmează să părăsească definitiv ţara sau dacă se retrag doar din zonele de luptă între forţele turce şi kurde.

Forţele kurde sunt aliatele occidentalilor în lupta antijihadistă.

Donald Trump a avertizat luni că Statele Unite nu se vor angaja în alt război între oameni care se luptă între ei de 200 de ani”.

”Oamenii chiar cred cu adevărat că trebuie să intrăm într-un războii împotriva Turciei care este membră NATO? Războaiele fără sfârşit de vor termina”, a scris el pe Twitter.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite