Fondatorul Wikileaks candidează în Senatul australian

Fondatorul Wikileaks candidează în Senatul australian

Julian Assange, în timpul unei conferinte de presa de la balconul Ambasadei ecuoadoriene din Londra

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, plănuieşte să candideze în Senatul australian, conform publicaţiei americane Wall Street Jornal. Assange a înfiinţat Partidul Wikileaks înaintea alegerilor din septembrie, care vor avea loc în ţara sa, sperând că se va prezenta cu cel puţin 6 candidaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Julian Assange se află de peste un an în sediul Ambasadei Ecuadorului de la Londra, având pe numele său un mandat internaţional de arestare emis de autorităţile suedeze, care cer extrădarea sa pe baza unor acuzaţii de agresiune sexuale.

Pentru Assange va fi totuşi greu să obţină un mandat de senator, din cauza situaţiei sale actuale şi improbabilităţii unei evoluţii pozitive pe termen scurt. Assange este cetăţean australian, însă nu şi-a mai vizitat ţara natală din 2010, după cum redactează WSJ. Partidul Wikileaks pe care l-a înfiinţat anul acesta, numără aproape 2.000 de membri. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: