Fiul lui Pelé, condamnat la 33 de ani pentru spălare de bani

Fiul lui Pelé, condamnat la 33 de ani pentru spălare de bani

Fiul lui Pele, , Edinho (foto) condamnat la 33 de ani pentru spălare de bani FOTO Correiobraziliens

Fiul celebrului jucător brazilian de fotbal Pele, Edinho, a fost condamnat recent, de către un tribunal din Sao Paulo, la 33 de ani de închisoare pentru spălare de bani proveniţi din traficul de droguri, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edihno, în vârstă de 43 de ani, este un fotbalist retras din activitate, care a ocupat poziţia de portar la un fost club de fitbal deţinut de Pele, în anii 1990.

Arestat pentru prima dată în 2005, Edihno a executat deja o pedeapsa pentru trafic de droguri, precum şi pentru legături cu un traficant important de droguri din oraşul Santos.

Fiul lui Pele a recunoscut în faţa judecătorilor că are o problemă cu stupefiantele, însă neagă acuzaţiile privind implicarea sa în traficul de droguri.

Sentinţa conform căreia Edinho este condamntat la 33 de ani de închisoare a fost dată de un judecător din oraşul Praia Grande, din Sao Paulo.

Edinho, al cărui nume real este Edson Cholbi do Nascimento, nu a putut fi contactat de presa locală din Brazilia pentru a comenta decizia instanţei. Cu toate acestea, este aproape sigur că fiul lui Pele va face recurs.

Edinho este cel de-al treilea fiu al celebrului jucător de fotbal brazilian din prima căsătorie. La vârsta de cinci ani, familia sa s-a mutat la New York, pentru ca tatăl să poată juca la echipa Cosmos. Apoi, când a revenit în Brazilia, Edinho se hotărâse să urmeze o carieră în fotbalul profesionist, ca portar însă, ceea ce a constituit o surpriză pentru Pele.

„Cu voia lui Dumnezeu, se va face dreptate. Nu există dovezi împotriva fiului meu”, declara legendarul fotbalist Pele, despre fiul său, în 2006.

În cadrul aceluiaşi dosar, alte patru persoane au fost condamnate pentru spălare de bani.


Citeşte şi:

Pelé despre şansele pe care le are Brazilia la Campionatul Mondial. „Important e să nu întâlnească Spania“

Pelé a vorbit despre aşteptările pe care le are de la echipa naţională a Brazilia la Campionatul Mondial care va debuta pe 12 iunie.

Pele se teme că protestele din Brazilia vor afecta Cupa Mondială: „Fotbalul nu are nimic de-a face cu politicienii noştri hoţi şi corupţi!“

Fostul mare fotbalist al Braziliei este solidar cu cetăţenii brazilieni, dar nu este de acord cu protestele lor, despre care spune că, dacă vor continua, vor pune în pericol desfăşurarea meciurilor de la Campionatul Mondial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: