Filipine: Măştile sanitare folosite ajung pe recifele de corali VIDEO

Filipine: Măştile sanitare folosite ajung pe recifele de corali VIDEO

Măştile sanitare aruncate ajung pe recifele de corali. FOTO: Captură/ BBC

Măştile sanitare de unică folosinţă ajung pe recifele de corali din apropierea capitalei Filipinelor, Manila. Banca Asiatică de Dezvoltare estimează că în timpul vârfului pandemiei COVID-19, oraşul ar fi putut genera până la 280 de tone de deşeuri medicale pe zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii avertizează că plasticul din interiorul măştilor sanitare ajunge în apă şi este consumat de animalele marine. Activiştii îndeamnă guvernul filipinez să îmbunătăţească tratarea deşeurilor medicale, pentru a preveni poluarea mării, informează BBC.

Scafandrii de la Anilao Scuba Dive Center, un grup afiliat la Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu, care promovează turismul marin durabil în Asia de Sud-Est, au filmat imagini dezolante cu recifele de corali acoperite cu măşti sanitare.

„Când am văzut o mască sanitară albastră, m-am simţit tristă şi vinovată, pentru că şi au am folosit astfel de măşti, care sunt uşor de aruncat”, spune Shala, membră a grupului de scafandri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările