Fidel Castro a apărut pentru prima dată în spaţiul public după nouă luni

Fidel Castro a
apărut pentru prima dată în spaţiul public după nouă luni

De când s-a retras din mediul politic, în 2006, Fidel Castro a apărut foarte rar în spaţiul public. FOTO: Getty Images

Fostul preşedinte al Cubei, Fidel Castro, a apărut miercuri în public pentru prima dată în ultimele nouă luni pentru a participa la deschiderea unei galerii de artă în capitala Havana, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primele poze cu fostul lider de la Havana au apărut în joi în mai multe publicaţii, acestea înfăţişându-l pe Fidel Castro mergând sprijinit de un baston şi privind lucrările de artă.

În ultimul timp, fostul conducător al revoluţiei cubaneze a ieşit arareori în mediul public. Ultima sa apariţie a avut loc pe 9 aprilie 2013, zi în care a participat la inaugurarea unei şcoli din capitala Cubei.

Cele mai multe imagini cu fostul lider cubanez au fost publicate de ziarul spaniol „La Vanguardia”, cele în care Castro poate fi văzut în mod clar, dat fiind că anterior circula o singură poză cu fostul preşedinte al Cubei.

Cu toate acestea, fotografii cu fostul lider de la Havana au apărut şi în luna decembrie, acestea fiind făcute în timpul vizitei preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, un aliat al Cubei şi prieten apropiat.

Fidel Castro a fost la conducerea Cubei timp de 48 de ani, acesta luând decizia de a preda puterea fratelui său, Raul Castro, în 2006. Raul Castro a devenit în mod oficial preşedinte în 2008.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările