Femeile, cei mai buni grăniceri în Israel

Femeile, cei mai buni grăniceri în Israel

În Israel, femeile sunt obligate să desfăşoare stagiul militar după ce împlinesc 18 ani. FOTO: Reuters

În Israel, tinerele, ca şi tinerii  care au împlinit 18  ani fac serviciu militar obligatoriu, deosebirea fiind durata, doi ani şi nu trei ca pentru băieţi. Ele primesc aceeaşi pregătire, dar servesc în diferite unităţi militare, corespunzător capacităţilor lor specifice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit conducerii militare israeliene, femeile-soldat au calităţi deosebite, şi, ca atare, sunt folosite în misiuni speciale. 

Astfel, la graniţa cu Egiptul, în Sinai, în principiu zonă demilitarizată potrivit tratatelor de pace israeliano-egiptene,  există o companie militară, formată în exclusivitate de femei, denumită  Team Mor (Echipa Mor). Femeile-soldat supraveghează zi şi noapte graniţa pentru a opri pe cei care încearcă să se infilteze pe teritorul israelian.

În activitatea de supraveghere a graniţei, femeile sunt considerate ca având calităţi speciale.De aceea ele reprezintă 55 la sută din  membrii unităţilor de informaţii militare de teren.

 Mii de reprezentante ale sexului frumos monitorizează 24 de ore din 24 graniţa supravegheată video, din buncăre înzestrate cu cele mai noi mijloace tehnologice. David Tzur, fost general israelian care a lucrat în domeniu, a declarat că femeile stau şi câteva zile imobilizate pe o căldură insuportabilă, urmărind graniţa cu binocluri speciale şi raportând orice mişcare suspectă.   

„Sunt rezistente, au capacitate de concentrare. Serviciile de informaţii au fost printre primele din Israel care au apreciat aceste calităţi şi, în consecinţă, le-au încorporat pe femei în aceste unităţi”, a subliniat Tzur.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările