„Femeia-fantomă” i-a luat locul lui El Chapo în topul celor mai căutaţi traficanţi de droguri

„Femeia-fantomă” i-a luat locul lui El Chapo în topul celor mai căutaţi traficanţi de droguri

După capturarea lui Joaquin Guzman - El Chapo, columbianca Maria Teresa Osorio De Serna şi-a adjudecat prima poziţie pe lista celor mai căutaţi traficanţi de droguri. De Serna face parte din cartelul Medellín, înfiinţat în anii `80 de Pablo Escobar.

Prima poziţie în topul realizat de Administraţia pentru Combaterea Traficului cu Droguri din SUA este ocupată acum de Maria Teresa Osorio De Serna, scrie presa latino-americană.
 
De Serna nu este acuzată de nimic în Columbia, ţara sa de origine, însă americanii au mandat de arestare pe numele ei pentru trafic de droguri şi spălare de bani obţinuţi din activităţi ilegale, transmite „Latin Post”. 
 
Lipsa informaţiilor despre femeia care coordonează acum activităţile cartelului Medellín  i-a adus şi porecla de „femeia-fantomă”, scrie BBC Mundo. Pe vremea când era condusă de Pablo Escobar, gruparea furniza 80% din cocaina trimisă în SUA. 
 
De Serna ar fi locuit o perioadă în Florida, sub un nume fictiv, însă i s-a pierdut urma. Autorităţile nu au putut stabili nici măcar o dată a naşterii pentru femeie, aceasta fiind estimată între 1945 şi 1950. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: