Farsorii ruşi care l-au păcălit pe Trudeau că sunt Greta Thunberg au publicat conversaţia. Despre ce au discutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Justin Trudeau Captura YouTube/ The Telegraph
Justin Trudeau Captura YouTube/ The Telegraph

Farsorii ruşii care l-au sunat pe premierul canadian Justin Trudeau şi s-au dat drept activista de mediu suedeză Greta Thunberg au publicat înregistrarea audio a convorbirii telefonice de la începutul anului, relatează BBC.

Au apucat să discute despre NATO, pacea mondială şi Donald Trump înainte ca Trudeau să se prindă că vorbeşte la telefon cu altcineva. Purtătorul de cuvânt al premierului canadian a transmis că farsorii ruşi Vladimir Kuzneţov şi Alexei Stoliarov au mai păcălit şi alţi lideri ai lumii, iar în acest caz oficialul a închis imediat ce a înţeles că este vizat de o farsă.

Covorbirea a avut loc la începutul acestui an, şi anume la câteva zile după ce armata iraniană a doborât accidental un avion ucrainean de pasageri ce avea la bord inclusiv cetăţeni canadieni.

„Bună, Greta!”, se aude Trudeau de la celălalt capăt al firului.

„Înţeleg că aveţi multă treabă şi nu aveţi la dispoziţie prea mult timp pentru a discuta cu o tânără fată, dar să ştiţi că sunt foarte îngrijorată în privinţa crizei internaţionale în creştere”, a început falsa Greta.

Premierul a menţionat că a primit „multe telefoane” pe acest subiect al „dezescaladării” care ar trebui să vină din toate părţile.

Replica farsorilor a fost că „deşi el şi ceilalţi lideri mondiali sunt adulţi, se comportă ca nişte copii”. Ei nu au întârziat să-şi expună doleanţele.

„Părăsiţi NATO, renunţaţi la armele voastre, culegeţi flori şi zâmbiţi naturii”.

Nepărând afectat de ideile ciudate, Trudeau a apreciat „perspectiva” Gretei şi a felicitat-o pentru „cuvintele ei pline de pasiune”.

Farsorii l-au adus în discuţie şi pe Donald Trump faţă de care şi-au arătat dezaprobarea., moment în care, conciliant, Trudeau i-a explicat activistei adolescente că responsabilitatea sa este să „colaboreze cu lideri pe care poporul lor îi aleg”.

„Pot să înţeleg că oamenii pot avea opinii foarte puternice în legătură cu el”, a spus Trudeau.

Cei doi ruşi au păcălit-o în trecut şi pe vicepreşedinta aleasă a SUA, Kamala Harris, dar şi pe Elton John şi prinţul Harry.

În 2018, l-au sunat pe Boris Johnson, ministrul de externe britanic la acea vreme, dându-se drept premierul Armeniei.

Farsorii au respins acuzaţiile cum că ar avea legături cu serviciile secrete ruse.

 

Citiţi şi:

 

VIDEO Cum a apărut filmuleţul în care Trudeau îl bârfeşte pe Trump

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite