Familia lui Bin Laden, captivă în Iran

Familia lui Bin Laden, captivă în Iran

Omar bin Laden, al patrulea fiu al „şeicului terorii“, împreună cu soţia sa

Autorităţile iraniene deţin în captivitate mai mulţi membri ai familiei liderului reţelei teroriste internaţionale Al-Qaida, Osama bin Laden, scrie ziarul arab „Asharq Alawsat“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel de-al doilea fiu al „şeicului terorii", Abdul Rahman bin Laden, a declarat publicaţiei arabe că sora sa Iman, mama sa adoptivă şi cinci fraţi ai săi sunt ţinuţi captivi la Teheran din 2001.

El nu a ştiut nimic despre familia sa până în urmă cu câteva săptămâni, când sora sa Iman a reuşit să-l contacteze. Abdul Rahman i-a recomandat acesteia să se prezinte de urgenţă la Ambasada Arabiei Saudite şi să ceară protecţie.

Femeia a reuşit să scape de sub supravegherea escortei sale în timpul unui tur al magazinelor, pe care familia Bin Laden are permisiunea să le viziteze o dată la jumătate de an. Ea ar fi cerut deja azil misiunii diplomatice saudite din Teheran.

Teheranul dezminte

Informaţia este confirmată pentru cotidianul palestinian „al Quds" şi de cel de-al patrulea fiu al lui Osama bin Laden, Omar. El spune că Iman se află de 25 de zile în interiorul reprezentanţei diplomatice saudite de la Teheran, unde i-a fost pusă la dipoziţie o cameră mobilată, în aşteptarea încheierii formalităţilor de obţinere a unui permis de călătorie în Arabia Saudită sau în Siria, unde trăiesc fratele său Abdel Rahim bin Laden şi mama sa Najwa, prima soţie a „şeicului terorii" care are cetăţenia siriană.

Omar bin Laden a declarat că s-a adresat guvernului sirian să intervină pe lângă executivul iranian, în virtutea bunelor relaţii existente între Damasc şi Teheran, pentru a obţine eliberarea fraţilor săi.

El s-a adresat de asemenea organizaţiei Amnesty International şi ONU. Ministerul de Externe iranian a dezminţit acuzaţiile lui Abdel Rahman bin Laden, relatează postul arab de televiziune al-Jazeera.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările