Extremiştii ISIS au publicat adresa soldatului american care l-a ucis pe Osama bin-Laden şi cer „fraţilor” din SUA să îl ucidă

Extremiştii ISIS au publicat adresa soldatului american care l-a ucis pe Osama bin-Laden şi cer „fraţilor” din SUA să îl ucidă

Osama bin-Laden a fost ucis de trupele americane în 2 mai 2011

Un simpatizant ISIS din Marea Britanie a publicat numele şi adresa soldatului american care l-a ucis pe Osama bin Laden şi cere extremiştilor din Statele Unite să îl execute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Daily Mirror, mai mulţi extremişti de pe o serie de reţele sociale răspândesc linkuri către un fişier ce conţine adresa şi instrucţiuni despre cum poate fi găsit Robert O'Neill, puşcaşul marin american care susţine că l-a ucis pe liderul Al-Qaida.
 
Informaţiile au fost publicate iniţial de un extremist britanic anonim care l-a numit pe O'Neill „ţinta numărul unu” şi a cerut uciderea lui imediată.
 
Zeci de extremişti au răspândit datele soldatului în ciuda unor încercări nereuşite ale reţelelor sociale de a cenzura aceste informaţii.
 
„Public aceste informaţii despre Robert  O'Neill pentru fraţii mei din America şi pentru reţeaua Al-Qaida din SUA. E ţinta numărul unu care trebuie vânată şi ucisă”, a scris jihadistul.
 
El l-a criticat pe soldat pentru că „a călătorit prin toată America şi a vorbit la seminare despre cum l-a ucis pe Osama”.
 
Extremistul a mai publicat şi un link către un articol din International Business Times în care tatăl lui O'Neill spunea că familia sa nu se teme de ISIS.
Robert O'Neill foto BBC
 
Pucaşul marin Robert O'Neill a mărturisit că el este cel care l-a ucis pe Osama bin Laden într-un documentar intitulat „Omul care l-a ucis pe Osama bin-Laden”.
 
Se pare că de atunci el s-a separat de soţia sa din raţiuni de securitate. Aceasta mărturisea, într-un interviu acordat Esquire în 2013, că intenţionează să schimbe atât numele ei cât şi al copiilor.
 
„Practic, vrem să îl ştergem din viaţa noastră, dar din raţiuni de securitate”, spunea femeia.
citeste totul despre: