UPDATE Explozie la Istanbul, soldată cu cel puţin cinci morţi şi 36 de răniţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie s-a produs sâmbătă la Istanbul, pe marea arteră pietonală Istiklal, în partea europeană a oraşului. Potrivit celui mai recent bilanţ, cel puţin cinci persoane au murit şi 36 au fost rănite, relatează hurriyetdailynews.com.

Ministrul turc al Sănătăţii, Mehmet Müezzinoğlu, a declarat că printre răniţi se numără 12 cetăţeni străini şi un copil. CNNTürk a relatat că trei cetăţeni israelieni au fost răniţi. 

Printre victimele atentatului din Istanbul, de sâmbătă dimineaţă, nu se regăsesc cetăţeni români, conform datelor existente până la acest moment, a comunicat Ministerul Afacerilor Externe la solicitarea News.ro.

Imagini tulburătoare! Momentul în care atentatorul kamikaze din Istanbul se aruncă în aer

Cel puţin şapte dintre persoanele rănite se află în stare critică.

Conform agenţiilor internaţionale de presă, un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer pe artera comercială din metropola turcă. 

Guvernatorul Istanbulului a negat zvonurile cu privire la iminenţa altor atacuri teroriste în alte zone din metropola turcă şi a afirmat că autorităţile se concetrează pe investigarea atentatului sinucigaş din zona Istiklal, din apropiere de piaţa Taksim.

Potrivit unui oficial turc cu rang înalt, citat de Reuters, datele iniţiale indică faptul că membri ai Partidului Muncitoresc din Kurdistan (PKK) sau ai unei grupări afiliate au comis atentatul.

Totodată, oficialul a afirmat că atacatorul sinucigaş dorea să comită atentatul într-o zonă mai aglomerată, dar a fost deturnat de poliţie de la ţinta vizată, moment în care ar fi detonat „de frică“ bomba aflată asupra sa.

Forţele de ordine, ajunse de urgenţă la faţa locului, au înconjurat zona. 

image

Totodată, notează agerpres.ro, zona, care este frecventată zilnic de mii de persoane, este survolată de mai multe elicoptere, în timp ce la faţa locului au fost deplasate echipe de genişti.

Joi, pe fondul unor ameninţări teroriste, autorităţile germane au decis închiderea Consulatului german şi a Şcolii germane din Istanbul. Şi Ambasada Germaniei la Ankara a fost închisă joi din aceeaşi cauză.

Atacul de sâmbătă de la Istanbul a avut loc la mai puţin de o săptămână de la atentatul terorist de la Ankara, soldat cu 37 de morţi.

Duminica trecută, explozia unei maşini-capcană într-un cartier cu clădiri guvernamentale din Ankara a dus la moartea a 37 de persoane şi rănirea altor 127. 

Atacul terorist de duminică a fost revendicat de o grupare paramilitară afiliată Partidului Muncitoresc Kurd (PKK). 

Potrivit agenţiei turce Anadolu, preluată de AFP, cinci suspecţi au fost inculpaţi şi plasaţi în detenţie, vineri seară, de un tribunal din Ankara pentru „omucidere voluntară“ întrucât ar avea legături cu atentatul sinucigaş comis pe data de 13 martie în capitala turcă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite