VIDEO Siria: Inspectorii ONU au vizitat victimele atacului chimic, internate într-un spital din Damasc

VIDEO Siria: Inspectorii ONU au vizitat victimele atacului chimic, internate într-un spital din Damasc

Luni dimineaţă, un convoi al ONU a început o vizită în zona în care a avut loc miercurea trecută un atac chimic FOTO Reuters

Inspectorii ONU sosiţi în Siria pentru a investiga presupusul atac chimic care a pus pe jar comunitatea internaţională au vizitat luni după-amiază o clinică în care se află internate o parte dintre victime, notează agenţia de presă germană dpa. Anterior, experţii au colectat eşantioane din Moadhamiyad, unul dintre locurile în care ar fi avut loc, săptămâna trecută, un atac chimic asupra populaţiei siriene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Activiştii rebeli din Siria au publicat filmări în care echipa celor de la ONU vizitează un spital de urgenţă şi discută cu cei răniţi în timpul atacului. De asemenea, inspectorii internaţionali au discutat şi cu familiile victimelor. Mai mult, reprezentanţii ONU au discutat cu medicii care îi tratează pe răniţi.

Luni după-amiază, inspectorii şi-au încheiat vizita în zona în care a avut loc presupusul atac chimic. Inspectorii ONU s-au întors la hotelul Four Seasons, din centrul Damascului, la bordul a şase maşini, relatează France Presse. Aceştia au refuzat orice comentariu despre vizita lor, care a durat aproape trei ore. Totuşi, oficiali ai ONU au anunţat că echipa a reuşit să strângă eşantioane de la faţa locului, care vor ajuta ca ipoteza unui atac chimic să fie confirmată sau infirmată.

Înainte cu doar câteva ore, lunetişti neidentificaţi au deschis focul asupra experţilor ONU sosiţi luni în Siria, însă niciunul dintre experţii ONU nu a fost rănit.

Regimul sirian i-a acuzat luni pe rebeli că au tras asupra inspectorilor ONU, în timă ce rebelii dau asigurări că trupele fidele guvernului de la Damasc sunt responsabile de atac, dorind să-i „intimideze” pe inspectori.

„Membrii echipei Naţiunilor Unite (...) au fost vizaţi de tiruri ale unor grupări teroriste armate în timp ce intrau în regiunea Moadamiyat al-Sham", la sud-vest de Damasc, a anunţat televiziunea de stat. Televiziunea, care cita un oficial sirian sub acoperirea anonimatului, a precizat că serviciile de securitate „au însoţit (inspectorii) până la locul controlat de aceste grupări". „Guvernul sirian trebuie să îşi asume responsabilitatea securităţii şi integrităţii fizice a membrilor ONU şi garanţia că se întorc vii şi nevătămaţi", a continuat postul de televiziune.


Video streaming by Ustream

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările