Etiopia: Campionul olimpic Haile Gebrselassie se înrolează în armată pentru a lupta împotriva rebelilor

Etiopia: Campionul olimpic Haile Gebrselassie se înrolează în armată pentru a lupta împotriva rebelilor

FOTO: AFP

Campionul olimpic la atletism în 1996 şi în 2000, Haile Gebrselassie, a anunţat că se înrolează în armata etiopiană pentru a lupta împotriva rebelilor care se apropie de capitala Addis Abeba, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit presei din Etiopia, şi Feyisa Lilesa, vicecampion olimpic la maraton în 2016, ar urma să se alăture armatei.
 
„Vă aşteptaţi să spun că până la moarte? Da, acesta este preţul suprem într-un război. În niciun caz nu o să stau aici cu teama că ei vor veni la uşa mea. Vor veni la casa mea. Nu ştim când. Nu ştim cine ce va face”, a afirmat fostul sportiv.
 
La începutul lunii noiembrie, Etiopia a declarat stare de urgenţă pentru o perioadă de şase luni,  după ce rebelii din regiunea de nord Tigray au declarat că au câştigat teritoriul şi iau în considerare să mărşăluiască spre capitala Addis Abeba.
 
Conflictul din Etiopia, stat care era considerat un aliat stabil al Occidentului într-o regiune volatilă, a aruncat în foamete aproximativ 400.000 de oameni din regiunea Tigray, a ucis mii de civili şi a forţat peste 2,5 milioane de oameni din nord să-şi părăsească casele.
 
Haile Gebrselassie, în vârstă de 48 de ani, a câştigat medalia de aur în proba de 10.000 de metri la Jocurile Olimpice din 1996 şi din 2000.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările