Erdogan, furios pe liderul extremei drepte din Olanda: Procuratura din Ankara a deschis o anchetă pentru insultă. Caricatura care l-a deranjat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geert Wilders FOTO EPA-EFE
Geert Wilders FOTO EPA-EFE

Procuratura din Ankara a anunţat marţi că a deschis o anchetă împotriva liderului extremei drepte din Olanda Geert Wilders sub acuzaţia de insultă la adresa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Procuratura din Ankara s-a autosesizat în cazul unor mesaje publicate de Wilders pe Twitter.

„Erdogan este un islamist ce reprezintă un pericol de moarte şi care incită la ură şi terorism aici în Ţările de Jos”, a scris luni liderul extremei drepte olandeze.

El a publicat totodată o caricatură ce reprezintă jumătate din faţa lui Erdogan pe un drapel al Turciei şi cealaltă jumătate pe drapelul reţelei jihadiste Statul Islamic, caricatură însoţită de cuvântul „terorist”.

Geert Wilders facandu-l terorist pe Erdogan FOTO Twitter

Preşedinţia turcă nu a rămas datoare. Mai exact, purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, a distribuit la rândul său pe Twitter o imagine cu Wilders atingându-şi vârful nasului cu un stilou, imagine însoţită de cuvântul „imbecil”.

Purtatorul de cuvant al lui Erdogan facandu-l imbecil pe Wilders FOTO Twitter

Geert Wilders şi Recep Tayyip Erdogan au fost implicaţi în mai multe schimburi de replici acuzatoare şi jignitoare. În octombrie anul trecut, politicianul olandez a publicat pe Twitter o caricatură cu Erdogan având o bombă pe cap, însoţită de cuvântul „terorist”. Preşedintele turc a depus atunci o plângere împotriva lui Wilders, relatează AFP.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite