Erdogan anunţă, înainte să plece la summitul NATO, o posibilă întâlnire cu Biden marţi seara sau miercuri dimineaţa la Madrid

Erdogan anunţă, înainte să plece la summitul NATO, o posibilă întâlnire cu Biden marţi seara sau miercuri dimineaţa la Madrid

FOTO Arhivă / EPA-EFE

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan anunţă marţi o posibilă întâlnre cu omologul său american Joe Biden „în această (marţi) seara sau mâine (miercuri)”, la Madrid, înaintea summitului NATO, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am vorbit în această (marţi) dimineaţa cu preşedintele (american Joe) Biden. El şi-a exprimat dorinţa unei întâlniri în această seară sau mâine (miercuri). Este un lucru posibil”, anunţă şeful statului turc înainte să decoleze către Spania.

Recep Tayyip Erdogan, care se opune de la jumătatea lui mai unei aderări la NATO a Suediei şi Finlandei, urmează, de asemenea, să se întâlnească, marţi, la Madrid, cu omologii săi din cele două ţări nordice.

„Ne vom întâlni azi (marţi) cu premierul Suediei, preşedintele finlandez şi secretarul general al NATO. Vom vedea unde se află”, a declarat el.
 
„Noi vrem rezultate, nu vorbe goale”, a subliniat el.
 
„Principala noastră aşteptare de la acest summit este solidaritatea necondţionată de care (NATO) poate da dovadă. Noi aparţinem Alianţei (Nord-)Atlantice de 70 de ani. Turcia nu este membră NATO din întâmplare”, a subliniat Recep Tayyip Erdogan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările