Epidemie de Ebola în Guineea: bilanţul provizoriu, 59 de morţi

Epidemie de Ebola
în Guineea: bilanţul provizoriu, 59 de morţi

Primul caz de îmbolnăvire cu Ebola a avut loc în 1976. FOTO: AFP

Statul african Guineea a fost lovit de o epidemie de febră hemoragică virală cauzată de virusul Ebola, numai în ultima lună aceasta fiind cauza a 59 de decese, potrivit unui bilanţ provizoriu prezentat sâmbătă de şeful departamentului de prevenţie din cadrul Ministerului Sănătăţii, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sakoba Keita, de şeful departamentului de prevenţie din cadrul Ministerului Sănătăţii, a anunţat că epidemia de febră hemoragică virală a provocat moartea a 59 de personae. Decesele cauzate de virusul Ebola au început încă de la debutul acestui an.

Focarul de febră hemoragică a apărut în sud-estul ţării, autorităţile declarându-se depăşite de situaţie. Diagnosticul în ceea ce priveşte această epidemie a fost stabilit la Lyon, în Franţa.

„În cursul zilei de ieri (n.r. - vineri), am avut primele rezultate venite de la Lyon, care anunţau prezenţa virusului Ebola ca fiind la originea acestei epidemii de febră, în principal în Guineea forestieră”, a oficialul din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Soluţiile în ceea ce priveşte tratarea acestui tip de virus sunt foarte puţine, deoarece vorbim de un virus pentru care nu există leac şi care are o rată a mortalităţii de aproximativ 90%. Procentul ridicat al mortalităţii are la bază două mari motive : şocul hipovolemic şi faptul că organele cedează.

Primul caz de îmbolnăvire cu Ebola a apărut prima oară în 1976, în centrul Africii.  Virusul are o perioadă de incubaţie cuprinsă între două şi 21 de zile, iar boala se manifestă prin apariţia bruscă a unei febre puternice, diaree, vărsături şi o oboseală pronunţată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: