Egiptul incriminează hărţuirea sexuală

Egiptul incriminează hărţuirea sexuală

Egiptul incriminează hărţuirea sexuală FOTO Reuters

Preşedintele interimar al Egiptului, Adly Mansour, a emis un decret prin care incriminează hărţuirea sexuală, într-o nouă încercare de a combate abuzurile împotriva femeilor din această ţară, a anunţat, vineri, un purtător de cuvânt al preşedinţiei, potrivit CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în textul de lege va fi folosită în mod explicit sintagma „hărţuire sexuală”, iar pedeapsa maximă pentru această infracţiune va putea ajunge până la cinci ani de închisoare, mai informează sursa citată.

Decretul stabileşte că orice acostare care implică gesturi sexuale sau obscene, inclusiv prin mijlocele de comunicare moderne, este ilegală, şi poate fi prin urmare pedepsită cu cel puţin şase luni de detenţie.

Un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) din 2013 a constatat că circa 99,3% dintre femeile egiptene au experimentat cel puţin o formă de hărţuire sexuală.

Fathi Farid, autorul unei campanii care îşi propune să incrimineze violenţa şi agresiunea sexuală, a menţionat pentru CNN că noua lege este un prim pas important în direcţia cea bună, însă cu toate acestea este nevoie de o legislaţie mult mai puternică.

Potrivit lui Fathi Farid, în Egipt există o lipsă de protecţie pentru martorii oculari, precum şi pentru judecătorii care se ocupă de asemenea dosare.

„Chiar şi aşa, legea va oferi femeilor o încredere ceva mai mare în guvern şi ar putea încuraja victimele să depună plângere împotriva agresorilor”, a declarat pentru sursa citată Fathi Farid.

Preşedintele interimar al Egiptului, Adly Mansour, a asigurat buna funcţionare a statului, în urma alungării de la putere a fostului şef de stat, Mohamed Morsi. În următoarele zile, mareşalul Abdel-Fattah al-Sisi urmează să fie învestit în funcţia supremă, după ce a reuşit să câştige scrutinul prezidenţial cu peste 96% din voturi.


Citeşte şi:

Al-Sisi a câştigat alegerile prezidenţiale din Egipt după ce a obţinut aproape 97% din voturi

Mareşalul Abdel-Fattah al-Sisi a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale desfăşurate săptămâna trecută în Egipt, el obţinând conform rezultatelor finale 96,91% din voturi, informează BBC.

„Faraonul” al-Sisi şi întoarcerea Egiptului la conducerea islamică

Fostul preşedinte Morsi l-a făcut general, şef al armatei şi ministru al Apărării. Abdel Fattah al-Sisi a luat puterea oferită şi, un an mai târziu, a folosit-o pentru a-l înlătura de la putere pe Morsi şi pentru a-i lua locul. Acum, Abdel Fattah al-Sisi va deveni preşedinte, cu peste 90% din voturile exprimate. Liderul a arătat deja cum vrea să conducă: singur, cu cât mai multă putere.

Egipt: Primele rezultate arată o victorie zdrobitoare a mareşalului Abdel Fattah al-Sisi în alegerile prezidenţiale

Mareşalul Abdel Fattah Al-Sissi, fostul şef al armatei egiptene care l-a înlăturat de la conducere pe islamistul Mohamed Morsi, ar urma să câştige fără probleme alegerile prezidenţiale din ţară, cu un scor de peste 93%, arată primele rezultate parţiale, potrivit BBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: