Egiptul va cere oficial ca Germania să-i restituie bustul lui Nefertiti

Egiptul va cere oficial ca Germania să-i restituie bustul lui Nefertiti

Cancelarul german Angela Merkel priveşte bustul lui Nefertiti la Berlin

Egiptul îi va cere în mod oficial Germaniei să-i restituie celebrul bust al reginei Nefertiti, a anunţat directorul Consiliului Suprem pentru Antichităţi al Egiptului, Zahi Hawas - informează agenţiile internaţionale de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hawas va "convoca o reuniune extraordinară în scopul de a studia formalităţile pentru a cere oficial returnarea stratuii", potrivit unui comunicat publicat după convorbiri cu Friederike Seyfried, director în cadrul Neues Museum din Berlin, potrivit AFP.

Potrivit oficialului egiptean, unele documente prezentate recent de directorul Neues Museum confirmă că arheologul german Ludwig Borchardt, care descoperise acest bust, a încercat să-l facă să treacă drept o descoperire fără importanţă pentru a ajunge mai uşor la Berlin.

"Aceste documente confirmă poziţia Egiptului, faptul că Borchardt nu acţionase în mod onest", a afirmat Hawas, în sprijinul cererii egiptene de restituire.

Bustul lui Nefertiti a fost descoperit în 1912 la Tell el-Amarna, iar în anul următor a fost expediat în Germania. După ce a fost expus în diferite muzee, bustul poate fi admirat astăzi la Neues Museum, la Berlin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările